Döküm Demir Tava Nedir?
Döküm demir, çok eski tarihlerden günümüze uzanan en eski pişirme gereçlerinden biridir. En güvenli ve sağlıklı gereç olan döküm demir, insan sağlığına zarar verebilecek kanserojen madde içermez.
Uzun süreli kısık ateşte yapılan pişirmelerde yiyeceğin kendi suyunu ve aromasını sirküle etmesini sağlar. Böylece yiyeceğin besin değeri, suyu ve lezzeti hiçbir zaman azalmaz. Demir gibi doğanın en dayanıklı maddelerinden birinin kullanılması; diğer tavalara göre yüksek ısıya dayanıklılık, ısının daha uzun süre korunması ve tavanın her bölgesine eşit dağılması döküm demir tavaların nesilden nesile aktarılabileceği bir lezzet klasiğidir.
Doğallığı ile Estaş Döküm Demir Tava
Doğadan gelen bir metal olan saf demir nemlendiğinde paslanır/oksitlenir. Estaş döküm demir tavanızı sizlere “ön seasoning” işlemi yapılmış şekilde en doğal haliyle mutfağına sunuyoruz. Bu işlem tavanıza havadaki neme ve toza karşı temel seviyede koruma sağlar. Tavanızı kullandıkça pişirdiğiniz yemeklerin yağıyla ve gerekli gördüğünüzde seasoning işlemini yapmanız bu seasoning katmanını güçlendirir. Böylece tavanız rengi kararır ve güzelleşir. Güçlendirdiğiniz seasoning katmanı ile tavanız yapışmazlığını korur, yemeklerinize doğal bir aroma vererek lezzet katar ve yiyeceğinize doğal demir geçişi sağlayarak vücudunuzun demir ihtiyacını da karşılar.
Döküm Demir Tava Nedir?
Döküm demir, çok eski tarihlerden günümüze uzanan en eski pişirme gereçlerinden biridir. En güvenli ve sağlıklı gereç olan döküm demir, insan sağlığına zarar verebilecek kanserojen madde içermez.
Uzun süreli kısık ateşte yapılan pişirmelerde yiyeceğin kendi suyunu ve aromasını sirküle etmesini sağlar. Böylece yiyeceğin besin değeri, suyu ve lezzeti hiçbir zaman azalmaz. Demir gibi doğanın en dayanıklı maddelerinden birinin kullanılması; diğer tavalara göre yüksek ısıya dayanıklılık, ısının daha uzun süre korunması ve tavanın her bölgesine eşit dağılması döküm demir tavaların nesilden nesile aktarılabileceği bir lezzet klasiğidir.
Doğallığı ile Estaş Döküm Demir Tava
Doğadan gelen bir metal olan saf demir nemlendiğinde paslanır/oksitlenir. Estaş döküm demir tavanızı sizlere “ön seasoning” işlemi yapılmış şekilde en doğal haliyle mutfağına sunuyoruz. Bu işlem tavanıza havadaki neme ve toza karşı temel seviyede koruma sağlar. Tavanızı kullandıkça pişirdiğiniz yemeklerin yağıyla ve gerekli gördüğünüzde seasoning işlemini yapmanız bu seasoning katmanını güçlendirir. Böylece tavanız rengi kararır ve güzelleşir. Güçlendirdiğiniz seasoning katmanı ile tavanız yapışmazlığını korur, yemeklerinize doğal bir aroma vererek lezzet katar ve yiyeceğinize doğal demir geçişi sağlayarak vücudunuzun demir ihtiyacını da karşılar.